Грозде от лозята на Албена

Oпитайте при нас бутилка слънце от лозята на Албена!

Насладете се на едно уникално преживяване с дегустация на вина, произведени за винарна Албена,  които ще Ви пренесат в един друг свят.

Красивата местност Геранеа, където се отглеждат нашите лозя, мирисът на напечено от слънчевите лъчи, узряло грозде, една необикновена дегустационна зала  и много емоции.

 

Опитайте специалната серия от  биопродукти , създадени за утвърждаването на нашата Зелена мисия – еко мед, натурални сокове и оцет собствено производство. 

 

 

 

Офертата включва :

Транспорт от хотела до Винарна Албена и обратно; Дегустация на 3 вина – бяло, розе и червено. Почерпка; Възможност за закупуване на  био продукти и вина с марка Албена.

 

Цена: 30 лева на човек

Златната есен с натежали от плод лози ни напомня, че виното не е просто напитка. То е култура, начин на живот и носи особена символика. Появило се в дълбока древност, неотклонно съпътства човечеството през вековете. 


Вино Геранеа - Албена


Винени кристали отпреди 8000 години се пазят във Варненския археологически музей. Открити са по най-старото злато, което означава, че най-старата напитка е в морската столица, а не както се твърдеше – в Грузия, където е открито вино на 7000 години. 


Винарна - Албена - Вино - Геранеа


През 2012 г. в землището на с. Кранево, само на 5 мин. от ваканционно селище"Албена" засяхме 100 декара винени лозя, следвайки традицията на предците ни. От белите сортовете грозде: ШардонеСовиньон блан, ВиониеМускат Пти Грен, специално за нашите гости създадохме собствена марка вино "Геранеа", което е перфектно допълнение  към кулинарните шедьоври на шеф-готвачите в ресторантите ни. 


Винарна Албена


Очакваме и Ви в нашата винарна, за да дегустирате. Ще ви предложим отбрана селекция сирена, за да бъде преживяването пълно.      


Винарна - Албена - Вино - Геранеа
             

Тук можете да организирате малки тържества или бизнес срещи. Отпиете ли веднъж от божествената ни напитка, тя ще стане неразделна част от Вашата трапеза. При обработката на гроздето са приложени максимално щадящи суровината технологични методи. Ферментацията е протекла в иноксови съдове при стриктен контрол на температурата, приложено е студено стерилно бутилиране. 

 
Елате в "Албена" и открийте истинския вкус! 


Лозя - Албена

Лозя - Албена