СПОРТ В АЛБЕНА

Спортна база "Албена" - Бьлгария е една от най-големите спортно-възстановителни бази в тази част на света. Прекрасната комбинация от професионални спортни съоръжения, модерни хотели с високо качество на обслужване, вьзможности за медицински програми за възстановяване на спортни травми и прекрасно сьхранена природа прави Албена притегателен център за любителите на спорта от много националности и всички вьзрасти през всеки сезон от годината.

По разнообразие и вьзможности Спортна база "Албена" достойно съперничи на спортните бази в Анталия, Кипър и Западна Европа, а по сьотношение качество-цена е безспорен победител. За всяко спортно сьбитие в Албена се грижи екип от опитни специалисти.

Албена предлага богат избор от над 42 спорта, които могат да се упражняват от любители и професионални състезатели и отбори. Ежегодно се организират световни, европейски, балкански и национални първенства.

Арена на спортните прояви е уникална мултифункционална зала. Комплексът разполага със 7 футболни стадиона, игрище за хокей на трева, 13 открити и 3 закрити тенис корта, 21 открити и 4 закрити басейна, както и множество възможности за практикуване на водни спортове.

На територията на курорта функционира елитна конна база и ежегодно се провежда международен турнир по конен спорт.

Близо до Албена са разположени 3 голф игрища „Блексирама”, „Лайтхаус Голф Ризорт” и „Тракийски скали”. На играчите на голф, които пристигат на почивка в България, Албена предлага целогодишно 5-звездно настаняване IAGTO сертифицирания 5*****Flamingo grand Hotel & Spa.