СПОРТ В АЛБЕНА

Спортна база "Албена" - Бьлгария е една от най-големите спортно-възстановителни бази в тази част на света. Прекрасната комбинация от професионални спортни съоръжения, модерни хотели с високо качество на обслужване, вьзможности за медицински програми за възстановяване на спортни травми и прекрасно сьхранена природа прави Албена притегателен център за любителите на спорта от много националности и всички вьзрасти през всеки сезон от годината.

Прочети още: Спорт

Футболни стадиони в Албена

ФУТБОЛ

Материалната база за футбол в Албена се състои от:

  • Стадион "Албена" разполагащ с три терена с естествена трева
  • Спортен терен "Хоризонт" - терен с настилка от изкуствена трева
  • Спортна зала "Албена" - терен с настилка "Конника"

Прочети още: Футбол

За първи път се обявява Европейски курорт на спорта и за 2019 година това е Албена, съобщи пред журналисти изпълнителният и директор Красимир Станев. Така през своята 50-а годишнина курортът ще бъде европейска столица на спорта.

“Смятам, че с пълно основание заслужаваме тази награда, тъй като спортът съставлява голяма част от нашето предлагане”, каза още той.

Прочети още: Албена- Европейски курорт на спорта 2019

Тенис Център Албена

В "сърцето" на ваканционно селище Албена модерен тенис парк посреща гости този сезон. Реализираният проект е част от стратегията за развитието на тениса и спорта в Албена.  Целта му е не само да има икономически ефект, но и социален комфорт за гостите. Новите кортове бяха открити през 2017 от над 100 деца от цялата страна, които определиха първите шампони в националния турнир "Киндер плюс спорт".

Прочети още: Тенис Център Албена

Спортна зала Албена обслужва 42 вида спорт и е с параметри:

Дължина: 52 m

Широчина: 35 m

Височина: 14.5 m

Зрители: 800 местa

Прочети още: Спортна зала Албена

Гордостта на Албена е чистата плажна ивица, отличаваща се с копринен пясък. На един от най-добрите плажове в Европа се създават прекрасни условия за състезания по плажен тенис и вече се провеждат турнири от най-висок ранг. Българският курорт получи и оправда доверието на международната федерация по тенис за организиране на европейско първенство през 2011 г.

Прочети още: Плажен тенис

 Албена е ежегоден домакин на европейски, балкански и национални състезания по хокей. Най-важната цел за нас е да поощрим развитието на хокей за младежи. Албена тур може да Ви помогне с организацията на състезания и тренировъчни лагери.

Прочети още: Хокей на трева

Kурортен комплекс Албена се утвърди през последните няколко години като мека на интелектуалните спортове като Шах и Бридж. Характерни за курорта са традиционните турнири по шахмат и бридж, които привличат хора от над 30 държави от целия свят.

Прочети още: Шах

Конната база "Албена" дава възможност на гостите на се възползват от коне и понита за обучение, спорт и туризъм.

Прочети още: Конна База