Екскурзия до ЙОНИЙСКИ о-ви - къс вар.

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ: 7 дни/6 нощ. (КОРФУ, ЛЕФКАДА, КЕФАЛОНИЯ, ЗАКИНТОС)
Продължителност
7 дни / 6 нощувки
Дати на отпътуване
от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване към Гърция през планината Пинд до Игуменица. Пътуването продължава с ферибот към о-в Корфу. Нощувка в хотел на о-в Корфу.

Ден 2
Закуска. До обяд - свободно време за плаж или екскурзия до Двореца Ахилеон. След обяд - обиколка на град Корфу с разглеждане на забележителностите - Крепостта, Aркадите Листон, Църквата “Св.Спиридон”, построена в чест на покровителя на града Св. Спиридон. Нощувка в хотел на о-в Корфу.

Ден 3
Закуска. Отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая. Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия, ивестен със старинните си икони и произведения на изкуството. Около обяд се взима ферибота за Игуменица, откъдето се продължава за о-в Лефкада. Настаняване в хотел. При възможност - разходка из курорта Нидри. Нощувка в хотел на о-в Лефкада.

Ден 4
Закуска. Пътуване към о-в Кефалония – най-големият от Йонийските о-ви. По пътя се спира на красивия залив Асо. Продължаваме към уникалната пещера “Дронзарати”, открита преди 300 години и разположена на 60 м под земята. След това продължаваме към пещерата “Мелисани”, където имате възможност, по желание - да се разходите с корабче по езерото вътре в пещерата. След това - посещение на най-красивия плаж на о-в Кефалония, наречен “Миртос”. Възможност за вечерна разходка в град Аргостоли – столицата на острова. Нощувка в хотел на о-в Кефалония.

Ден 5
Закуска. Пътуване към о-в Закинтос, известен в целия свят като родина на двамата велики гръцки поети – Калвос и бащата на новогръцкия език Соломос. Възможност, по желание - за разглеждане на красивите “Сини пещери” с корабче, след което се посещава най-красивият залив на острова – Новаджио. Вечерта – разходка до чаровния курорт Цивили, където ви се предлага, по желание - възможността да вечеряте в уютен рибен ресторант. Нощувка в хотел на о-в Закинтос.

Ден 6
Закуска. Туристическа обиколка на град Закинтос: Mавзолеят на поетите Калвос и Соломос, в които освен техните принадлежности са запазени и Паметници от историята на Йонийските острови и няколо икони, Катедралата и др. След обяд - отпътуване към Кефалония и Лефкада. Нощувка в хотел на о-в Лефкада.

Ден 7
Закуска. Пътуване към България. Пристигане в София вечерта.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • 6 нощувки със закуски в хотели 3* (2 нощувки на о-в Корфу, 2 нощувки на о-в Лефкада,  1 нощувка на о-в Кефалония,  1 нощувка на о-в Закинтос);
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от ТО.
       2.   В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 11 лв (за лица до 70 год.), 23 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 • входните такси за обектите и допълнителните екскурзии с корабче – около 25 евро
 • доплащане за вечеря – около 8 - 10 евро;
 • разходка с корабче по езерото вътре в пещерата “Мелисани” - ....... (4-ти ден)
 • разглеждане на “Сините пещери” с корабче - ........ (5-ти ден)
 • вечеря в рибен ресторант на о-в  Закинтос - около 15 евро (5-ти ден)
      3.  Цената 750 лв е за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  – 200 лв./подлежи на актуализация/
    
 ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 30% ОТ СТОЙНОСТТА НА ЕКСКУРЗИЯТА.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 10 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ
 
 

4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път
 
 
ЦЕНАТА 750 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  14 ЧОВЕКА