ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - дълъг вар.

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
КОРФУ-ЛЕФКАДА-КЕФАЛОНИЯ-ЗАКИНТОС-ОЛИМПИЯ
Продължителност
12 дни / 11 нощувки
Дати на отпътуване
01.09.2022, 19.09.2022
от 995 лв.
Дата Цена Запитване
01.09.2022 от 995 лв. ЗАПИТВАНЕ
19.09.2022 от 995 лв. ЗАПИТВАНЕ
Програма по дни
 
Ден 1
Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване към Гърция през планината Пинд до Игуменица. Пътуването продължава с ферибот към о-в Корфу. Нощувка в хотел на о-в Корфу.

Ден 2
Закуска. До обяд - свободно време за плаж или екскурзия до Двореца Ахилеон. След обяд - обиколка на град Корфу с разглеждане на забележителностите - Крепостта, Aркадите Листон, Църквата “Св. Спиридон”, построена в чест на покровителя на града - Св. Спиридон. Нощувка в хотел на о-в Корфу.

Ден 3
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия до северната част на острова и посещение на “Канала на любовта”. Възможност за плаж. Нощувка в хотел на о-в Корфу.

Ден 4
Закуска. Пътуване с ферибот и автобус към о-в Лефкада. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечерта - разходка в курорта Нидри. Свободно време. Нощувка в хотел на о-в Лефкада.

Ден 5
Закуска. Свободен ден за плаж или посещение на най-красивия плаж на острова “Порто Цацики”. По желание - екскурзия с корабче. Нощувка в хотел на о-в Лефкада.

Ден 6
Закуска. Пътуване към о-в Кефалония – най-големият от Йонийските о-ви. По пътя-спирка на красивия залив Асо. Продължаваме към уникалната пещера “Дронзарати”, открита преди 300 години и разположена на 60 м под земята. След това продължаваме към пещерата “Мелисани”, където имате възможност, по желание - да се разходите с корабче по езерото вътре в пещерата. След това - посещение на втория по красота плаж на острова. Нощувка в хотел на о-в Кефалония.

Ден 7
Закуска. Свободен ден за плаж на най-красивия плаж на о-в Кефалония, наречен “Миртос” или по желание - екскурзия до Итака, островът на Одисей. Тук ще видите развалините от древен град, пещерата на нимфите, изворът на Артеуза и оборите на Евмей. Възможност за плаж на острова. Възможност за разходка в град Аргостоли – столицата на острова. Нощувка в хотел на о-в Кефалония.

Ден 8
Закуска. Пътуване към о-в Закинтос, известен в целия свят като родина на двамата велики гръцки поети – Калвос и бащата на новогръцкия език Соломос. Възможност, по желание - за разглеждане на красивите “Сини пещери” с корабче, след което се посещава най-красивият залив на острова – Новаджио. Вечерта – разходка до чаровния курорт Цивили, където ви се предлага възможността, по желание - да вечеряте в уютен рибен ресторант. Нощувка в х-л на о-в Закинтос.

Ден 9
Закуска. Туристическа обиколка на град Закинтос: Mавзолеят на поетите Калвос и Соломос, в които освен техните принадлежности са запазени и Паметници от историята на Йонийските острови и няколо икони, Катедралата и др. След обяд - свободно време за плаж. По желание - вечеря със специалитети от о-в Закинтос. Нощувка в хотел на о-в Закинтос.

Ден 10
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание - екскурзия до красивия залив Кери. Нощувка в хотел на о-в Закинтос.

Ден 11
Закуска. Отпътуване към древния гр. Олимпия. Разглеждане на забележителностите – останките от храмовете на Зевс и Хера, Олимпийския стадион и др. Пътуване към Атина. Нощувка в Атина.

Ден 12
Закуска. Отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.


 • 11 нощувки със закуски в хотели 3* (3 нощувки на о-в Корфу, 7 нощувки на о-вите Лефкада, Кефалония и Закинтос, 1 нощувка в Атина или близо до Атина);
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от ТО.
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 18 лв (за лица до 70 год.), 36 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 • входните такси за обектите и допълнителните екскурзии – около 70 евро;
 • екскурзия с корабче около остров Порто Цацики - ........ (5-ти ден);
 • разходка с корабче по езерото вътре в пещерата “Мелисани” - ........ (6-ти ден);
 • екскурзия до Итака - .......... (7-ми ден);
 • разглеждане на “Сините пещери” с корабче - ........... (8-ми ден);
 • вечеря в рибен ресторант на о-в Закинтос – около 15 евро (8-ми ден);
 • вечеря със специалитети от о-в Закинтос – около 15 евро (9-ти ден);
 • екскурзия до залива Кери - ........ (10-ти ден).
   Цената 995 лв е за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  – 264 лв./подлежи на актуализация/
       
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 30% ОТ СТОЙНОСТТА НА ЕКСКУРЗИЯТА.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 10 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

   
  4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)  
             - по банков път        
 
 

 

 
 
ЦЕНАТА 995 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  14 ЧОВЕКА