Център за обслужване на клиенти
Нашите служители са на
Ваше разположение:
Пн-Пт: 9.00-18.00ч.
Онлайн каталог
Нашият актуален каталог 2015 можете да изтеглите оттук


към каталога
Полезни съвети и информация
За Вашата почивка в България сме събрали всички най-важни съвети и информация, които ще Ви бъдат полезни.

Информация

Спа и уелнес или почивка на плаж в Поморие


Pазположеният на южното Черноморие град Поморие е извествен с лечебната си кал, която се получава чрез разграждането на сол, добита от Поморийското езеро.

Друго природно лечебно средство е минералната вода от изворите в Поморие, чието свойство е изключително бавното и изстудяване. И трето природно лечебно средство е въздухът. Сутрин преди изгрев въздухът е богат на озон и негативни йони, на ултравиолетови лъчи и йод, отделени от водната растителност.
Поморие е идеалното място за почивка - заредете се с енергия в някой от разположените на плажа Спа и уелнес хотели.
??????? ???
Поморие има многовековна история, присъства в митове и легенди, като тази за нимфите от Анхиало. Имало три момичета, които обитавали възвишенията, горите и реките. Те били почитани като богини, като закрилници на изворите. Този култ се отнася до минералния курорт Аква Калиде, който и до днес се използва.

Разположен на морето и обграден от лозови градини хората се занимават с винопроизводство, риболов и солодобив. Като допълнителен продукт на разграждането на сол се извлича поморийска луга, която служи за лечение на костни и кожни болести. През 2002г. на брега на Поморийско езеро е открит Музей на солта. Изложбата в музея се състои от богат фотоматериал, оригинални произведения и други експонати. Посетителите могат да видят и функциониращите солници.
????