Център за обслужване на клиенти
Нашите служители са на
Ваше разположение:
Пн-Пт: 9.00-18.00ч.
Онлайн каталог
Нашият актуален каталог 2015 можете да изтеглите оттук


към каталога
Полезни съвети и информация
За Вашата почивка в България сме събрали всички най-важни съвети и информация, които ще Ви бъдат полезни.

Информация

Несебър

Несебър е основан преди повече от 3200 години. Обитаван от траките в края на бронзовата епоха е получил името Месамбрия, което е означавало "Градът на Мелса" и вероятно отвежда към името на основателя на селището.

Оттогава много народи и техните владетели са обитавали Несебър. По време на властта на дорийците селището нараства и бива издигната крепостна стена, дори е бил създаден жилищен квартал. По време на Римската Империя градът е започнал да се нарича Месембрия и е прераснал в икономически и културен център. През 812 годиина градът е станал част от Първата Българска държава, когато Хан Крум го е завладял.
Славяните, които също обитавали тук, започнали да наричат селището Несебър.
??????? ???
Днес старата и новата част на Несебър са разделени чрез провлак.

Старият град е разположен на малък полуостров. Заради необикновеното културно и икономическо богатство, което е оставил, Несебър е обявен за музеен, туристически и курортен град от международно значение. През 1983г. ЮНЕСКО включва в своя списък със Световното културно наследство Стария град на Несебър. През лятото в Античния театър на Стария град се провеждат концерти и различни мероприятия. Ежегодно на 15. август Несебър празнува своя празник на града с многобройни мероприятия като изложби и концерти на няколко сцени, както и с религиозно шествие.

Провлакът разделя и свързва не само Стария и Новия град, но също е любимо място за раходки на жителите и гостите на Несебър. От двете страни на морето са разположени пешеходни улици. Наред с малките хотели в Стария град днес предимно привличат големите, модерни хотели в Новия град, разположени директо на плажа, като хотелите от испанската верига "Сол". Тук ще намерите възможности за спорт и развлечение, игрища, водни атракции за малки и големи и др.
????