Център за обслужване на клиенти
Нашите служители са на
Ваше разположение:
Пн-Пт: 9.00-18.00ч.
Онлайн каталог
Нашият актуален каталог 2015 можете да изтеглите оттук


към каталога
Полезни съвети и информация
За Вашата почивка в България сме събрали всички най-важни съвети и информация, които ще Ви бъдат полезни.

Информация

Спа почивки във Велинград


Велинград ,разположен на 800 м надморска височина сред красивата природа на Западните Родопи,е най-големият курорт с минерални бани в страната. Изобилието от минерални води, мекият климат и прекрасната природа привличат тук повече от 200 000 почиващи годишно.
От 2005 г. Велинград е "СПА-столица на България" по решение на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, а от 2008г. е обявен за "СПА-столица на Балканите" на Конференцията на Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите (ИХРА), състояла се в Монтерей, Мексико.
??????? ???

ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ В ХОТЕЛ РОЯЛ СПА ВЕЛИНГРАД


Резервирайте пакет от 3,5 или 7 нощувки с ползване на Уелнес зона. За повече информация тел.: 0 800 12211

ПЕТЗВЕЗДНА НАСЛАДА


Поглезете сетивата си в 5* бижу - Гранд хотел Велинград. За повече информация тел.: 0 800 12211
Най-голямото природно богатство на Велинград са минералните води. Температурата на минералните извори е между 28º-86ºС. Известни са шест термоминерални находища – Чепино, Лъджене 1, Лъджене 2, Каменица, Драгиново и Варварски бани. Бликат около 80 извора, които по количество и състав съчетават едновременно лечебните възможности на водите в Хисаря, Баня и Наречен. Курортът е профилиран за лечение на белодробни, ставни, неврологични, гинекологични заболявания, в това число и стерилитет, бъбречни, чернодробни, стомашно-чревни и др.

Велинград се гордее с един природен феномен – Клептуза, най-големият карстов извор в България. Всяка секунда на повърхността му избликват 570 л. ледено студена вода, която образува две езера, вливащи се в Чепинска река.На юг от извора е разположен естествен парк от иглолистни гори с множество маркирани туристически маршрути.В близост се намира местността Свети Спас, която е посещавана от незапомнени времена от хора, свързващи лечебните й свойства със светията на здравето. Посещава се на Спасов ден от вярващи с надежда за изцеление.
Велинград и околностите му са богати на природни и културно-исторически забележителности. Предполага се, че общият брой на паметниците на културата надхвърля 120.
????