Център за обслужване на клиенти
Нашите служители са на
Ваше разположение:
Пн-Пт: 9.00-18.00ч.
Онлайн каталог
Нашият актуален каталог 2015 можете да изтеглите оттук


към каталога
Полезни съвети и информация
За Вашата почивка в България сме събрали всички най-важни съвети и информация, които ще Ви бъдат полезни.

Информация

Зимни спортове или летен туризъм в Боровец


Боровец се намира в северната част на Рила планина на височина от 1300м., на около 70км. от столицата София. Създаден в късния 19. век под името Чамкория, Боровец е популярен най-вече сред платежоспособните българи, които са прекарвали тук летните си ваканции, а през зимата са ловували. Едва през 60-те и 70-те години на 20. век са построени големи хотели в алпийски стил и зимни спортни съоръжения.

Със своето стратегическо разположение в близост до столицата и с приятния си климат - прохладно лято и снежна зима - Боровец е перфектното място за почивка в планината по всяко време.
??????? ???

Зимна приказка в БоровецХотел Бор 3*, Боровец Ви кани да изживеете една истинска зимна приказка в сърцето на Рила планина. Очакваме Ви!!!

За повече информация

Зимният спортен сезон продължава от средата на декември до април. 40-километрови алпийски писти, още 15км. ски писти, съоръжения за биатлон, оборудване за нощно каране на ски и детски зимен парк са на разположение за скиори, сноубордисти и биатлонисти. Една въжена кабинкова линия, 3 седалкови лифта и 8 влекача свързват 3 ски-области - "Ситняково-Мартинови Бараки", "Маркъджик" и "Ястребец", които имат различна степен на трудност. Така те са пригодими както за начинавщи, така и за напреднали.

В ски-училищата се предлагат курсове за ски и сноуборд. Международно признатите ски-учители говорят няколко езика и провеждат индивидуални или групови занятия. Ски-екипировка може да наемете или да закупите в един от многото магазини в Боровец.

През лятото един велопарк прелага идеални условия за заклети велосипедисти на над 20км. маркирани пътеки с различна степен на трудност. Боровец е също и изходен пункт за много походни маршрути в Рила-планина. Най-известният сред туристите походен маршрут води до връх Мусала - най-високия връх на Балканския полуостров - 2925м. над морското равнище.
????