Център за обслужване на клиенти
Нашите служители са на
Ваше разположение:
Пн-Пт: 9.00-18.00ч.
Онлайн каталог
Нашият актуален каталог 2015 можете да изтеглите оттук


към каталога
Полезни съвети и информация
За Вашата почивка в България сме събрали всички най-важни съвети и информация, които ще Ви бъдат полезни.

Информация

Летни и зимни почивки в Банско


Банско - най-големият зимен и спортен курорт в България е разположен на височина от 925м. в полите на Пирин планина, на разстояние от около 150 км. от София.

Безспорно Банско е известен със своите скиори и сноубордисти. В Банско са на разположение 75 км. алпийски писти, до които може да стигнете с въжената кабинкова линия. Само в ски-областта функционират 9 седалкови лифта и 6 влекача на височина от 900 до 2.600 м.
??????? ???
Добре подготвените отсечки, които могат да бъдат и заснежени, предоставят ски-удоволствия както на скиори, така и на сноубордисти. Пистата "Томба", кръстена на известния скиор Алберто Томба, е най-трудната и същевременно най-популярната писта в Банско. Друго предизвикателство е една 7-километрова отсечка от ски-областта надолу към градската част на Банско, която може да бъде измината и по вечерно време на изкуствено осветление. Със своята взискателна ски-област Банско редовно е домакин на междунаредни зимни състезания. Можете да се научите да карате ски и сноуборд в ски-училищата, които предлагат курсове за всички нива на няколко езика. В заемните станции в близост до станцията на въжената кабинкова линия в долината ще получите модерна ски-екипировка и оборудване за ски-алпийски дисциплини, ски-бягане и сноуборд.

Банско е не само зимен спортен център. Гостите могат да посетят многобройни музеи и забележителности. Има над 130 архитектурно-исторически паметници на културата, 7 от тях с национално значение. Архитектурата на типичните къщи в Банско от периода на Възражда-
нето (18. и 19. век) може да се забележи в малките улички на старата част на града. И точко тук се провежда ежегодно през август международно известният джазфестивал, който привлича любители на джаз-музиката от страната и чужбина.


Банско е част от областта на Национален парк "Пирин", който е под закрилата на ЮНЕСКО от 1983г. Градът е изходен пункт за многобройни пешеходни походи, като например до хижа "Бъндерица", в близост до която се намира Байкушевата мура, най-старото дърво в България (над 1300г.). През летните месеци се провеждат не само разходки. Катерене, езда, каране на велосипед и рафтинг са сред най-популярните спортове в Банско. Едно от модерните голф-игрища в България, което предлага отлични възможности за голф-игри сред прекрасна природа и чист въздух, се намира в близост до Банско.
????