Център за обслужване на клиенти
Нашите служители са на
Ваше разположение:
Пн-Пт: 9.00-18.00ч.
Онлайн каталог
Нашият актуален каталог 2015 можете да изтеглите оттук


към каталога
Полезни съвети и информация
За Вашата почивка в България сме събрали всички най-важни съвети и информация, които ще Ви бъдат полезни.

Информация

Открийте Гърция за себе сиГърция е известна не само с древна си цивилизация, но и с красотата на природата си, незабравимите пейзажи, многобройните острови, чисти плажове, кристална зелена вода, студено узо и вкусна средизомноморска риба – така накратко можете да си представите лятната си почивка – от Солун, през китните курортчета, разположени на някой от красивите ръкави на Халкидики, до приказната Кавала или остров Тасос.

Независимо кога ще изберете да пътувате и дали сте искали плажове или планини, зима или лято, релакс или щури купони,Гърция ще ви предложи богат избор на почти всичко, за което се досетите.
??????? ???
КЛИМАТ
Климатът в Гърция е субтропичен, средиземноморски по крайбрежието и островите. Средната юлска температура е около 30 градуса. Снегът е рядко явление в Гърция, валежи от сняг има през зимата по високите върхове на Пелопонес и Крит. Най-топлите месеци са Юли и Август, когато средните температури на сянка са около 40 С.Най – подходящото време за посещение на Гърция е пролетта и есента и по специално месеците Май, Юни, Септември и Октомври.
НАСЕЛЕНИЕ И РЕЛИГИЯ
Населението в Гърция е над 10 млн. Около 94% от населението са гърци и се самоопределят като православни християни.
ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК
Официален език е гръцкият, но се говори английски и френски.
СТОЛИЦА И ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ
Столицата на Република Гърция е Атина. По-големи градове са: Солун, Патра, Волос, Лариса, Трикала, Ханя.
ЧАСОВА ЗОНА
Няма разлика с България.
ВАЛУТА
Евро
ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
220 V/50 Hz. Контактите са тип европейски - с 2 заоблени накрайника, тип стар британски стандарт - с 3 заоблени накрайника, тип френски - с 2 заоблени накрайника - съвместим с европейския и тип "шуко".
БАКШИШ
Бакшиша в заведенията за хранене се включва в крайната сметка. При такси услугите обикновено се закръгля сумата, която дължите, а на обслужващия персонал помагащ ви за багажа е прието да се оставят от 1 до 3€.
????